Adatvédelmi irányelvek


1.       Az adatkezelési tájékoztató célja


1.1 Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy Méhész Lászlóné e.v. (Székhely: 7666Pogány, Rákóczi u. 2., Adószám: : 68882677-1-22 ) (továbbiakban “Adatkezelő”) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket rögzítse és tájékoztassa az érintetteket az adataik kezelésének módjáról, céljáról és jogalapjáról. .


2.       Adatkezelő adatai


Név: Méhész Lászlónéegyéni vállalkozó (továbbiakban: adatkezelő)
Adószám: 68882677-1-22 
Székhely: 7666 Pogány, Rákóczi u. 2. 
Telefonszám: +36 70 363 3825
Email cím: mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu
Honlap: www.eletmotivalo.hu


3.       Adatfeldolgozók adatai

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

3.1 Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy
bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Csak a lentebb ismertetett megbízott adatfeldolgozóinknak van adat továbbítva.

3.2 Megbízott adatfeldolgozóink:

KBOSS.hu Kft.
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
Cégjegyzékszám: 01-09-303201
Bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága;
Adószám: 13421739-2-41
Email: info@szamlazz.hu

DotRoll Kft. 
Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5. 
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-882068 
Bejegyző bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága;
Adószám: 13962982-2-42 
Email: support@dotroll.com

The Rocket Science Group, LLC 
Székhely: 512 Means St., Suite 404, Atlanta, Georgia- 30318 

4. A kezelt személyes adatok köre, az adatkezelés célja, időtartama, jogalapja és adattovábbítása


4.1 Adatkezelések az egyes tevékenységekhez kapcsolódóan


A) Online személyes tréning/Online tréning megrendelés

Az adatkezelés jogalapja:
– érintett hozzájárulás, a vásárlást követően: törvényi kötelezettség teljesítése.

A kezelt adatok köre: e-mail-cím, név, lakcím (számlázás).

Az adatkezelés célja: a szerződési kötelezettség teljesítése, kapcsolattartás és a felmerülő problémák megoldása.

Adattovábbítás:
– The Rocket Science Group részére, célja a megrendeléssel kapcsolatos információk (elektronikus számla stb.) átadásának és az ügyfelekkel való kézenfekvő kommunikáció meglétének biztosítása
– KBOSS.hu Kft., célja a számlák kiállítása és tárolása

Az adattovábbítás jogalapja: szerződéses kötelezettség teljesítése.

Az adatok törlésének határideje: A megrendelés sikeres teljesítését követő 7 év.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
A megrendelés teljesülésének ellehetetlenülése.

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

B) Ingyenes tananyag/online tréning feliratkozás

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás

A kezelt adatok köre: e-mail-cím

Az adatkezelés célja: a tanagyag/tréning kézbesítése, hozzáférési jog megadása.

Adattovábbítás:
– The Rocket Science Group részére, célja az ingyenes tananyag / online tréning hozzáférési adatainak elküldése e-mailben.

Az adattovábbítás jogalapja: érintetti hozzájárulás.

Az adatok törlésének határideje:
Az online tananyag letöltését követő 90 nap, vagy az online tréning lezajlását követő 90 nap.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
Az ingyenes tananyag letöltésének, vagy az online tréningen való részvétel ellehetetlenülése.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

C) Hírlevél / DM levél feliratkozás

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás

A kezelt adatok köre: e-mail-cím, név

Az adatkezelés célja: digitális anyagok, letöltések, ajánlatok küldése, céges hírek kommunikációja.

Adattovábbítás:

– The Rocket Science Group részére, célja az adatkezelés céljának e-mailben történő teljesítése.

Az adattovábbítás jogalapja: érintetti hozzájárulás.

Az adatok törlésének határideje:
Az adatok az érintetti hozzájárulás visszavonásig nem kerülnek törlésre.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
A digitális anyagok, letöltések, általános és speciális ajánlatok és céges hírek kommunikációjának ellehetetlenülése.

E) Vélemények kérése és publikálása

Az adatkezelés jogalapja:
– érintetti hozzájárulás

A kezelt adatok köre: név, fénykép, vélemény (szöveg, kép, hang vagy videó formájában)

Az adatkezelés célja: a vállalkozás minőségének javítása, minőségibb termékek/ szolgáltatások elkészítése és a vélemények nyilvánosságra hozása, hitelesség növelés

Az adatkezelés célja: a vállalkozás minőségének javítása, minőségibb termékek/ szolgáltatások elkészítése és a vélemények nyilvánosságra hozása, hitelesség növelés

Az adattovábbítás jogalapja: érintetti hozzájárulás.

Az adatok törlésének határideje:
Az adatok az érintetti hozzájárulás visszavonásig nem kerülnek törlésre.

Lehetséges negatív következmények az adatközlés hiánya esetén:
A név, fénykép és vélemény nem kötelezően megadandó információk. Ezek a vállalkozás számára értékes adatok, de megadásuknak hiánya semmilyen negatív következménnyel nem jár az érintettre.

4.2 A személyes adatok kezelésére kizárólag célhoz kötötten kerül sor.

4.3 A weboldal (online rendszer) működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

4.4 Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

4.5 A https://eletmotivalo.hu internetes oldal szolgáltatásainak használata során az adatkezelő a DotRoll Kft ( support@dotroll.com ) tárhelyszolgáltatót veszi igénybe.

4.5 A https://eletmotivalo.hu internetes oldal szolgáltatásainak használata során az adatkezelő a DotRoll Kft ( support@dotroll.com ) tárhelyszolgáltatót veszi igénybe.

5.       Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

5.1 A tájékoztatás joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az
adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon. Az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Ennek részletei jelen adatvédelmi tájékoztató 3. pontjában találhatók.
Jelen tájékoztató mellett az alábbi elérhetőségen kérhet további információt:
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.2 A hozzáférés joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Folyamatban lévő adatkezelés esetén az érintett hozzáférést kérhet az alábbiakhoz:

Az igényelt adatok kiadásának határideje az igénylés idejétől számított 30 nap.
Igényét itt tudja leadni: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.3 A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.
Igényét itt tudja leadni: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.4 A törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje azzal a kitétellel, hogy az adatkezelő nem töröl olyan adatot, mely a jogi kötelezettsége teljesítéséhez, illetőleg a jogai érvényesítéséhez szükséges.
Igényét itt tudja leadni: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.5 Az elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
Igényét itt tudja leadni: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.6 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Igényét itt tudja leadni: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.7 Az adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat a jelen adatvédelmi tájékoztatót kibocsátó adatkezelő, az adatokat másik adatkezelőnek akadályoztatás nélkül továbbítsa.

Az adatkezelő az adathordozás igénylését követően az igényt a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül teljesíti.
Igényét itt tudja leadni: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.8 A tiltakozáshoz való jog

Az érintett joga, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a közhatalmi jogosítvány vagy jogos érdek érvényesítése jogalapján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

5.9 Az érintett a jelen nyilatkozatban ismertetett jogait az alábbi elérhetőségen keresztül gyakorolhatja:

Levelezési cím: 7666 Pogány, Rákóczi u. 2.
Email: 
mehesz.szilvi@eletmotivalo.hu

5.10 Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek
jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az
érintettet az adatvédelmi incidensről.

5.11 Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett
jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a személyes adatok védelméhez fűződő jogaikat.

Felügyeleti Hatóság elérhetősége:
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1)391-1400
URL: http://naih.hu
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

5.12 Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint
elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de
legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be
valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Az Adatkezelő a Rendelet 13. és 14. cikk szerinti információkat és az érintett jogairól szóló
tájékoztatást (Rendelt 15-22. és 34. cikk) és intézkedést díjmentesen biztosítja. Ha az érintett
kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért
intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre:
a) 10.000.-Ft összegű díjat számíthat fel, vagy
b) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.
A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása az Adatkezelőt
terheli.

Ha az Adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

6.       Adatbiztonság, tárolás

6.1 Csak olyan adatfeldolgozók kerülnek megbízásra, akiknek szabályszerű folyamataik vannak a személyes adatok kezelésére és tárolására. Azok az adatok, amik nem a megbízott adatfeldolgozók rendszereiben vannak tárolva, azokat számítógépen tárolja az adatkezelő. Papír formában nincs személyes adat tárolva.

6.2 Az adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a véletlen vagy jogellenes
megsemmisítés, elvesztés, megváltoztatás, sérülés, jogosulatlan nyilvánosságra
hozatal vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen.
A személyes adatokat bizalmas adatként minősíti és kezeli, így titoktartási kötelezettséget ír elő. Csak azok férhetnek hozzá az adatokhoz, akiknek feltétlen szükségük van erre a munkájuk elvégzéséhez.
Az informatikai rendszereket tűzfallal, vírusvédelemmel és ahol szükségszerű, titkosítással látta el az információtárolás kellő biztonságának fenntartása érdekében. Biztosítja továbbá az adatok és az azokat hordozó eszközök megfelelő fizikai védelmét és elzárását is.

7.       Vélemény írása és adatkezelés a Facebook oldalon

7.1 Az egyes termékekkel, szolgáltatásokkal, bejegyzésekkel kapcsolatos vélemények írásához, elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a felhasználónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia, de megteheti a saját Facebook profiljával is. A név, az e-mail cím és a termékkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja. A közzététel számára megadott név és e-mailcím valódiságáért, Facebook profiljáért az üzemeltető nem felelős.

7.2 A vállalkozás a termékei, szolgáltatásai megismertetésére, népszerűsítésre és egyéb tartalmak közlése céljából Facebook oldalt és csoporto(ka)t tart fent, mint üzemeltető.
Az itt benyújtott panaszok nem minősülnek hivatalos panaszként.
Az itt történő, látogatók által közzétett személyes adatokat az oldal és csoport(ok) üzemeltetői nem kezelik.
A látogatókra a Facebook Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei vonatkoznak.
Jogellenes vagy sértő tartalom publikálása esetén az üzemeltetők előzetes értesítés nélkül kizárhatja az érintettet a tagok közül, vagy törölheti a hozzászólását, bejegyzését.
Az üzemeltetők, adminisztrátorok nem felelnek a Facebook felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért, hozzászólásokért. Továbbá nem felelnek a Facebook működéséből adódó hibákért, üzemzavarért vagy a rendszer működésének megváltoztatásából fakadó problémákért.

8.     Kapcsolatfelvétel

Az Adatkezelővel való kapcsolatfelvétel során beérkező e-mailt, és annak tartalmát (így különösen a feladó nevét, címét, a dátumot, a csatolmányokat) az Adatkezelő 5 évig tárolja, majd törli.

9.       Záró rendelkezések

8.1 Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen tájékoztatót egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a felhasználó (érintett) a szolgáltatások használatával, ráutaló magatartással tudomásul veszi a módosított nyilatkozatban foglaltakat.

8.2 A vállalkozás által működtetett weboldalon történő vásárlás szerződésnek minősül,
figyelemmel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs
társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
13/A.§-ára, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló
45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletre is. Weboldalon történő vásárlás esetén az adatkezelés
jogcíme a szerződés.

8.3 Méhész Lászlóné, egyéni vállalkozó birtokolja a weboldalon és a Facebook oldalon és csoportokban látható információkat. Így ezeknek tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos az itt lévő információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése, másolása. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

8.4 Aki az oldalainkon regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért és hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a fent leírt módon kezeljük.

Adatvédelmi nyilatkozat hatályos: 2018. május 24. napjától visszavonásig.